Naše delo v prvi polovici letošnjega leta

Slavistično društvo Nova Gorica je bilo v prvi polovici leta zelo dejavno. Utrinke, vabila, vtise ves čas objavljamo na naši Facebook strani. Vabimo vas, da nam sledite.

Člane in prijatelje društva redno obveščamo o dogodkih po elektronski pošti. Če bi tudi vi želeli naša obvestila, nam pošljite e-sporočilo na slavisticnodrustvonovagorica@gmail.com.

Februar 2023: Sodelovali smo na koncertu Goriškega okteta Vrtnica, ki se je zgodil februarja na Kostanjevici nad Novo Gorico. Dogodek sta povezovala dijaka Gimnazije Nova Gorica in ŠC Nova Gorica Svetlana Valič in Tine Kobal, vezno besedilo je pripravila profesorica slovenščine Sonja Žežlina.

Marec 2023: Pripravili smo literarni in zgodovinski večer Ženska duša v težkih preizkušnjah. Dogodek so povezovale in pripravile profesorice slovenščine Ernesta Dejak Furlan, Natalija Plohl, Vasilija Rupnik ter predsednica Slavističnega društva Videm-Gorica-Trst, dr. Vilma Purič.

Maj 2023: S sodelavci ŠC Nova Gorica smo pripravili že drugi glasbeni večer na Kapeli z naslovom Majske melodije. Dogodek je povezovala profesorica slovenščine Megi Rožič, zbrane je nagovorila predsednica našega društva profesorica Ernesta Dejak Furlan.

Posnetek koncerta: https://www.youtube.com/watch?v=HV05LMowoGA&fbclid=IwAR1Eo_Mz5hc1-HWpthwuqTLFGSK7raMLEgIzJl1Y1RXEaBdRGdBPeK_ilRU.

Junij 2023: Pripravili smo razstavo Življenje in delo literarnega zgodovinarja dr. Borisa Paternuja v Goriški knjižnici Franceta Bevka. Avtorica razstave je bila dr. Marija Pirjevec. Pripravo razstave in dogodek je koordinirala prof. Ksenija Černigoj. V imenu Slavističnega društva Nova Gorica je zbrane pozdravila predsednica društva Ernesta Dejak Furlan. O življenju in delu dr. Paternuja je spregovorila prof. Ivana Slamič. V kulturnem programu so sodelovali: BioSpev, vokalna skupina profesoric Biotehniške šole iz Šempetra pod vodstvom zborovodkinje Nežke Černe Gec, Bogdan Brecelj, Aurora Banjac in Teja Kravos.

Junij 2023: Veselili smo se nagrade našemu prijatelju Nužeju Tolmaierju. Za izjemne dosežke na področju zbiranja in ohranjanja slovenskega ljudskega blaga v pesmi in besedi je Nužej Tolmaier 11. junija 2023 na Gradu Štanjel prejel 22. Štrekljevo nagrado. Odbor za Štrekljevo nagrado je letos izbral dolgoletnega tajnika in sedanjega predsednika Slovenskega narodopisnega društva Urban Jarnik Nužeja Tolmaierja.

Sooblikovali smo tudi prireditev ob obletnici 60/25 Gimnazije in zdravstvene šole Nova Gorica in se udeležili strokovne ekskurzije slovenistov ŠC Nova Gorica ter uspešno zaključili še eno šolsko leto.

Veselimo se zasluženega počitka. Lepo poletje!

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja